Új tanácsok a személyes fejlődés művészetéről

Új tanácsok a személyes fejlődés művészetéről

 

Az önsegítés egy olyan mozgalom, amely az utóbbi időben eléggé megnőtt. Míg az önfejlesztés nemes cél, az önfejlesztés folyamata számos akadályba ütközhet egy olyan egyén számára, aki nem rendelkezik a megfelelő ismeretekkel. Ez a cikk számos tippet tartalmaz az önfejlesztésről és arról, hogyan lehet sikeres a saját önsegítő útja.

 

Győzze le személyes félelmeit cselekvéssel. Tegyen apró lépéseket a félelmei leküzdésére, hogy vagy csökkentse az önre gyakorolt hatását, vagy teljesen megszüntesse azokat. Győzze meg magát arról, hogy nem csak félni tud a félelmektől, és hogy lépéseket tehet a félelmek megkerülése érdekében. Nem korlátozzák önt ezek a félelmek.

 

Legyen készen arra, hogy bárhol leírja az ötleteket. Tartson mindig magánál egy kis jegyzettömböt és tollat. Jegyezzen fel minél többet, amikor az ötlete támad, hogy később, egy alkalmasabb időpontban konkretizálhassa azt.

 

Próbálja meg kihasználni a lépcső alatti szabad helyeket extra tárolásra. Ezekből néhány tisztességes méretű fiókot kaphat, amelyekben több dolgodat tarthat. Ezek a területek szépek és hűvösek is, így nagyszerű tárolóhelyet biztosítanak a meleg hőmérsékletre érzékeny dolgok számára.

 

Nagyszerű források az általános személyes fejlődéshez a könyvek. A könyvek lehetnek hangos, nyomtatott vagy digitális változatok. Az ezekben a forrásokban található információk nemcsak motiváló idézetekkel és tippekkel látják el, hanem arra is inspirálnak, hogy átvegye az irányítást a helyzete felett, és útra keljen, hogy teljesebbnek érezze magát, és összhangban legyen az érzelmeivel és viselkedésével.

 

Kérjen őszintén és gyakran visszajelzést, ha személyes fejlődéséről van szó. Az irodában alakítson ki egy támogató struktúrát olyan emberekből, akiket ismer és tisztel, hogy rendszeresen visszajelzést adjanak arról, hogyan halad a fejlesztési tervével. Otthon pedig őszintén kérje meg a családját, hogy segítsenek céljai elérésében. Ügyeljen arra, hogy minden visszajelzést ajándékként fogadjon el, még akkor is, ha nehéz hallani.

 

Kevés olyan erőteljes dolog van az életben, mint egy másik embert megtanítani olvasni, legyen az gyermek vagy felnőtt. Fontolja meg, hogy önkéntesként dolgozzon egy iskolában vagy hajléktalanszállón, mint olvasástanár. Olyan készség elsajátítására ad majd lehetőséget, amely szó szerint megváltoztathatja az ő világukat, valamint szeretteik világát.

 

Gondoskodnia kell önmagáról, mielőtt megfelelően gondoskodhatna más emberekről. Akár most kezdi el a személyes fejlődési tervét, akár már jócskán előrehalad az úton, és függetlenül attól, hogy sikerrel jár vagy kudarcot vall, időt kell szakítania magának a pihenésre, a kikapcsolódásra és az újra szerveződésre.

 

Helyettesítse a negatív környezetet a pozitívokkal. Foglalja le magát, és vegye körül magát olyan emberekkel és dolgokkal, amelyek pozitív hatással vannak Önre. Kevésbé valószínű, hogy olyan rossz szokásokba kezd, mint a dohányzás vagy a túlevés, ráadásul nagyobb valószínűséggel használja majd az idejét pozitív és hasznosabb módon.

 

Az egyik legjobb módja önmagunk fejlesztésének, ha felfedezzük, hogy milyen okai vannak annak, hogy bizonyos embereket nem kedvelünk. Az emberek gyakran úgy találják, hogy ha összeállítanak egy listát azokról a konkrét emberekről, akik irritálják őket, valójában nem tudnak ésszerű okot találni az érzéseikre. Ezen okok papírra vetése arra kényszeríti Önt, hogy hátralépjen és objektíven szemlélje őket.

 

A lomhaság és fáradtságérzet kivédésére növelje az aktivitási szintjét, miközben csökkenti a telített zsírokat. Ezek a sült ételekből és egyes hústermékekből származó zsírok rossz keringést okoznak azáltal, hogy elzárják az artériákat és a kisebb ereket. A pulzusszám fenntartása és ezen élelmiszerek korlátozása gyorsabban gondolkodó, ambiciózusabb érzést kelt.

 

Gondoljon egy másik perspektívára is, amikor kísértésbe esik, hogy elengedje magát a sértett félre. Mielőtt keményen fellép, kérdezze meg magától, hogy a reakciója helyénvaló lenne-e, ha a másik ember helyében lenne. Jó eséllyel elő tud állni egy olyan múltbéli esettel, amelyben pontosan ugyanezt a hibát követte el. Vajon az ön reakciója megfelelő lenne?

 

A stressz kezelése igazán segít abban, hogy élvezze az életét. Az első számú tipp a mindennapi stressz csökkentésére az életében az, hogy szervezkedjen. Ez kiküszöböli azokat az utolsó pillanatban történő kavarodásokat, amikor mindent megpróbál összeszedni, hogy a napját menedzselhesse. Ha a stressznek ezt a részét kivágja az életéből, az nagyon messzire vezet.

 

Ha egy hangot hall a fejében, jó eséllyel csak a tudatalattija beszél önhöz. Azokat a szavakat, amelyeket hall, megerősítéseknek vagy a belső hangodnak hívják. Ezek közül néhány lehet pozitív, és néhány lehet negatív. A cél az, hogy a pozitívokra koncentráljon, és igyekezzen kiküszöbölni a negatívakat.

 

Szánjon időt arra, hogy kényeztesse magát. Ha úgy találja, hogy nem talál más módot a kikapcsolódásra, szánjon egy napot arra, hogy kényeztesse magát. Legyen ez egy nap a gyógyfürdőben, vagy csak egy hosszú forró fürdőzés egy habfürdőben, ez biztosan segít abban, hogy levezesse a rohanó élet stresszét.

 

Képezze magát. A könyvek olvasása remek módja annak, hogy edzésben tartsa elméjét, miközben önfejlesztő céljaiért dolgozik. Találhat klasszikus könyveket az önsegítés témakörében, de akár az országa történelméről vagy a kedvenc hobbijáról szóló könyvek olvasása is csodákra képes. Nemcsak tudásra tesz szert, de az elméje is éles marad.

 

Ha megtanul önzetlenül reagálni, az a személyes fejlődés útján való előrehaladás jele. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de tegyen meg mindent, hogy áldozatot hozzon és segítsen másokon. Ha áldozatot hoz másokért, az segíthet túllépni az önzés és az irigység érzésén.

 

Ahogyan a cikk elején már szó volt róla, az önfejlesztésre való törekvés egészséges és pozitív törekvés. Az önfejlesztés sikerének eléréséhez több kulcsfontosságú tanácsot kell követnie minden embernek. Alkalmazza a cikk tanácsait, és lépjen egy lépéssel előrébb önsegítő céljai elérésében.

Dolgozz egy jobb jövő felé, követve ezeket a személyes fejlesztési tippeket!

Dolgozz egy jobb jövő felé, követve ezeket a személyes fejlesztési tippeket!

 

A legtöbb ember életének egy bizonyos pontján arra törekszik, hogy javítsa mindennapi életének általános minőségét, továbbfejlessze és elmélyítse tehetségét és erősségeit, valamint elérje céljait. Ha a személyes fejlődés prioritást élvez az életedben, akkor olvass tovább!

 

Ha azon gondolkodol, hogy a dühproblémáival foglalkozó önsegítő útra lépj, akkor a célodra, a nyugodtabbá válásra kell koncentrálnod. Gyakran történnek majd olyan események, amelyek arra késztetnek, hogy kiakadj, de koncentrálnod kell, és túl kell tekintened a düh rövid ideig tartó élvezetén.

 

Győződj meg róla, hogy minden este nyolc-kilenc órát alszol rendszeresen. A jó alvási rend betartása kulcsfontosságú a mentális egészséged és jólléted szempontjából. Ha túl sokat vagy túl keveset alszol, az komoly csapást mérhet a mentális állapotodra. Hasonlóképpen, a rendszertelen alvás is káros hatással lehet.

 

Sok igazság van a mondásban " "Ahogy segítesz másokon, úgy segítesz magadon is". Amikor az élet a legsötétebbnek tűnik, hasznos lehet tudni, hogy mindig vannak olyan emberek, akiknek szükségük van arra, amit te tudsz nyújtani. Ha önkéntesnek ajánlod magadat, a képességeidet, az idődet és az együttérzésedet, az egy hatékony eszköz arra, hogy kihúzd magad a saját szomorúságodból, és hogy más emberekre és az ő problémáikra gondolj. Figyelemre méltó " és gyakran életet megváltoztató ", ha felismered, hogy mennyi segítséget kapsz magadnak azzal, ha a figyelmedet más rászorulókra irányítod.

 

Tűzz ki egy célt, és légy szenvedélyes a célod iránt. Teljes szenvedéllyel kell ragaszkodnod ahhoz a célhoz, amit el akarsz érni, hogy pontosan megtedd, ami ehhez szükséges. Ha szenvedélyesen rajongsz a célodért, az segíteni fog abban is, hogy meghozz minden áldozatot és kompromisszumot, ami szükséges ahhoz, hogy végig tudd vinni a célodat.A személyes fejlődés érdekében kulcsfontosságú, hogy ne halmozzuk el az elménket haszontalan tudással. Fontos, hogy képes legyél megérteni, hogyan működnek a dolgok, ahelyett, hogy haszontalan kacatokat halmozol fel a memóriádban. Az igazi bölcsesség akkor érhető el, ha tudod, hogyan és miért működnek a dolgok úgy, ahogyan működnek.

 

Törekedj arra, hogy olyasmit csinálj, amit abszolút utálsz csinálni. Kérdezd meg magadtól, miért érzed így, és mit tehetsz, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódodat. Sokszor az emberek elkerülik vagy nem szeretik azokat a helyzeteket, amelyek miatt alkalmatlannak vagy felkészületlennek érzik magukat. Készüljön fel, majd ugorj fejest. Ez növeli az önbizalmadat. Fontos, hogy képes legyél megérteni, hogyan működnek a dolgok, ahelyett, hogy haszontalan kacatokat halmozol fel a memóriádban.

Az igazi bölcsesség akkor érhető el, ha tudod, hogyan és miért működnek a dolgok úgy, ahogyan működnek.

 

Mivel a személyes fejlődés iránt érdeklődők száma az évek során drámaian megnőtt, számos könyv, előadás és tudományos tanulmány vizsgálta a különböző módokat, amelyekkel javíthatjuk életünk általános minőségét; akár spirituális fejlődésünk, akár álmaink és céljaink megvalósítása, akár számos más módszer révén. Reméljük, hogy ez a cikk hasznos volt számodra, amikor folytatod a személyes fejlődésed keresését!